Het systeem

Paddock Paradise

De tracks van de Paddock Paradise zijn afgezet met schrikdraad en we hebben aan de buitenzijde van het terrein een degelijk hekwerk. Iedere track heeft een aantal voerpunten. Ieder voerpunt is een slow-feeder net met hooi, die iedere dag worden bijgevuld. Tevens zijn de tracks zonder stalling voorzien van een grote hooiruif die altijd gevuld is. 

De tracks worden iedere dag uitgemest en de schuilstallen schoongeveegd. 

 

Paddock Paradise met stalling

U kan ervoor kiezen om uw paard 's nachts op stal te zetten. De paarden gaan ’s ochtend na het ontbijt om 07.00 uur de track op en komen ’s avonds veilig in een schoon bedje en met een gevulde voerbak rond 23.00 uur weer binnen.

De stallen worden iedere dag handmatig uitgemest, op deze manier kunnen wij namelijk goed het mestgedrag van de paarden controleren en mogelijke gezondheidsproblemen in een vroeg stadium signaleren. 

Standaard bedekken wij de stallen met stro, maar wanneer u liever vlas in de stal wilt, is dit geen enkel probleem. 

De paarden krijgen op stal kuilvoer, mocht u paard alleen hooi mogen eten dan kunnen wij ook op stal hooi aanbieden. Als standaardbrok hebben wij de merriebrok, u kan zelf beslissen hoeveel brok uw paard dient te krijgen. 

 

Voor een gezond paard

Heeft uw paard dat extraatje nodig voor zijn gezondheid, dan biedt de Mariahoeve u dit. Door de dagelijkse beweging op de tracks, goed geventileerde stallen en dus veel frisse lucht is onze pensionstal uitermate geschikt voor paarden met bijvoorbeeld artrose, luchtwegproblemen en dergelijke aandoeningen. Daarnaast wordt het Paddock Paradise systeem aanbevolen voor paarden die veel moeten bewegen of paarden die snel hoefbevangen zijn als ze te lang op het gras staan. Ook heeft het voeren van hooi een gunstig effect op paarden met zomereczeem.

Menig paard is gebaat bij de aanpak van onze pensionstal!

 

Openingstijden

De Mariahoeve is van maandag t/m zondag geopend van 08.00 - 22.00 uur.